Skip links

Tot ce trebuie să știi despre campaniile Performance Max în 2024

Campaniile Performance Max sunt deja stabilite de ceva timp. A durat doar câteva luni și o actualizare obligatorie de la Google a campaniilor Smart Shopping pentru a începe dominația Performance Max.

Performance Max este acum o campanie esențială pentru majoritatea afacerilor. Dar este acesta cu adevărat un pas înainte? Cum funcționează? Care sunt avantajele și dezavantajele Performance Max? În acest articol răspundem la toate întrebările.
Sfat: Dacă ești deja un profesionist în utilizarea Performance Max și ești la curent cu cele mai noi trucuri, s-ar putea să vrei să consulți lista noastră de verificare Performance Max. Este totul despre cum să obții cele mai bune rezultate din campania ta Pmax.

Despre Performance Max și cum funcționează

Performance Max nu este o campanie complet nouă. Google a combinat Anunțurile Dinamice de Căutare cu Smart Shopping. Vei oferi un flux de produse, audiențe și diverse resurse, cum ar fi titluri, videoclipuri, descrieri și imagini pentru campania ta Performance Max. Google le va combina pentru a livra rezultatele dorite.

Performance Max afișează anunțuri pe multiple canale: Cea mai mare schimbare este că Performance Max îți afișează anunțurile pe toate canalele disponibile ale platformei Google Ads: Căutare, Shopping, Display, YouTube, Discover, Gmail și Maps. În loc să creezi o campanie separată pentru fiecare canal, creezi o singură campanie Performance Max care va difuza anunțurile peste tot. Acest lucru înseamnă mai puțină muncă pentru configurarea inițială și gestionarea campaniei

Beneficiile utilizării Performance Max:

Să vedem ce a spus Google despre beneficiile Performance Max înainte de lansare. Printre avantajele principale se numără:

 1. Creșterea conversiilor și a valorii.
 2. Descoperirea de noi clienți.
 3. Obținerea unor perspective mai aprofundate.
 4. Colaborarea cu automatizarea.
 5. Cu toate acestea, realitatea poate fi uneori diferită, iar unele puncte pot părea neîmplinite (perspective mai aprofundate, cu adevărat?), dar altele pot funcționa pentru diferiți reclamanti.

 

Iată ce credem noi despre beneficiile Performance Max după ce le-am folosit aproape 2 ani:

 1. Complexitate. O singură campanie acoperă diverse plasamente și strategii, inclusiv remarketing.
 2. O acoperire mai mare datorită unui număr mai mare de impresii în Rețeaua de Display.
 3. Structură clară a conținutului. Gruparea conținutului, produselor și audiențelor după categorii, mărci și alte specificații are perfect sens.
 4. Aproape fără muncă. Nu este mult de optimizat, mai ales doar îmbunătățirea conținutului sau împărțirea acestuia în subdiviziuni mai detaliate.

Dezavantajele Performance Max:


Desigur, nu au fost anunțate dezavantaje, așa că a trebuit să le descoperim singuri. Dar deoarece le folosim de ceva timp, am întâlnit deja câteva dezavantaje.

 1. Performance Max acoperă și căutările după marca ta și își asumă creditul pentru ele. Totuși, acest lucru nu mai este o problemă majoră, deoarece ai instrumente pentru a-l atenua.
 2. De asemenea, canibalizează campaniile tale. Campania ta PMax ar putea apărea peste celelalte campanii ale tale. Dar Google ascultă specialiștii, și acest lucru se remediază treptat.
 3. Fără perspective. Performance Max este o cutie neagră imensă. Nu ai nicio idee cum este alocat bugetul. De asemenea, arată doar semnalele principale pentru impulsul performanței.
 4. Zero control asupra setărilor principale. Doar îi oferi conținutul, obiectivul și bugetul, și apoi trebuie să crezi în miracole.
 5. Dar se pare că vin vremuri mai bune. Google este conștient de feedback și se pare că primele două puncte sunt aproape rezolvate.

Google a anunțat noi metode de a gestiona cum funcționează Performance Max pe inventarul de Căutare și Shopping, remediind astfel problema canibalizării campaniilor de căutare. Performance Max respectă acum targetingul cuvintelor cheie. Dacă o interogare nu coincide exact cu un cuvânt cheie de căutare eligibil, va fi selectată campania sau anunțul cu cel mai mare Ad Rank, care ia în considerare relevanța creativă și performanța. De asemenea, cuvintele cheie negative la nivel de cont permit excluderea anumitor termeni de căutare, asigurând că anunțurile apar doar în contexte relevante și sigure pentru brand. Aceasta se aplică pentru diverse tipuri de campanii, inclusiv Performance Max, Shopping și campanii locale.

Excluderi de brand la nivel de campanie:

Controlează cu care mărci se asociază campania ta, inclusiv propria marcă, utilizând excluderi de brand la nivel de campanie. Aceste excluderi funcționează pentru traficul de Căutare și Shopping în Performance Max. Poți seta excluderi diferite pentru fiecare dintre campaniile tale Performance Max sau să partajezi liste între multiple campanii.

Vânzări sezoniere în Performance Max:


Nu toți specialiștii PPC au experimentat acest lucru, dar unii da. Pentru doi dintre clienții mei, am creat noi Grupuri de Active doar pentru campaniile de Crăciun, care trebuiau să dureze doar două luni și apoi să fie puse pe pauză. Rezultatele în perioada Crăciunului au fost uimitoare, iar performanța a crescut considerabil. Problema reală a apărut când Grupul de Active a fost pus pe pauză. Campania nu a mai putut livra aceleași rezultate ca înainte de Crăciun, performanța scăzând considerabil. Soluția a fost crearea unei noi campanii Performance Max cu aceleași setări, care a învățat rapid și a început să livreze rezultate bune. Așadar, reține această regulă de aur: dacă organizezi o vânzare sezonieră mare, editează conținutul Grupurilor tale de Active actuale sau creează o campanie Performance Max separată special pentru acest scop. Am pregătit o listă detaliată cu elementele necesare pentru lansarea campaniei tale Performance, împreună cu câteva sfaturi despre cum să o faci corect.

Iată ce informații trebuie să furnizezi pentru a ajuta inteligența artificială a Google să identifice clienții potriviți pentru obiectivele tale:

 • Buget
 • Obiective de marketing
 • Targetare geografică și lingvistică
 • Active creative, cum ar fi imagini, logo-uri, titluri și videoclipuri
 • Dacă deții o afacere de comerț electronic, va trebui să încarci fluxul tău de produse
 • Alte fluxuri sunt opționale (DSA și My Business)
 • Furnizarea audiențelor tale țintă va ajuta mult de asemenea. Poți combina propriile liste (de remarketing) cu Audiențele Google (interogări de căutare, interese etc.)
 • Cuvinte cheie negative și de brand pentru a exclude elementele pe care nu dorești să licitezi.